Insomnia

Hej, jag heter Patrik och nu har jag varit vaken i 37 timmar i sträck.

Snart i en stad nära dig.

167059-32

Idag var jag riktigt nära att göra som Michael Douglas i
Falling down.

De senaste dagarna har jag haft det ganska tufft, men imorse steg jag upp i god tid och förberedde mig inför redovisningen. Gick dessutom ut till bussen i god tid innan för att vara säker på att komma i tid. Jag lyckades till och med undvika att titta mig i spegeln. Det är bra för självförtroendet.

Vid busskuren började det. För det första fick jag vänta i 20 mintuer, eftersom den första bussen kom aldrig och den andra var försenad. Inte nog med det så hade min busschaufför minst 47 kromosomer och stannade extra länge på varje hållplats. En utebytesstudent hade problem med rabattkortet, en gammal tant visste inte vart bussen var på väg och längst bak satt en massa äckliga kids och skrek. Vid stationen fick jag fly från utdelarna av .SE och City. Att sedan se dekandensen bland byggområdet kring Citytunneln med skitig miljö och en massa glada studenter (för dumma för att ha ångest) blev för mycket för mig. Satte på "Det är så jag säger det" av Håkan Hellström i lurarna för att inte slänga mig framför bussen som körde förbi.

Kommer in i datasal E121. Ska skriva ut mitt papper till presentationen. Sätter på datorn, som inte funkar. Byter dator, den funkar inte heller. Hittar en som fungerar, väntar på att skriva ut eftersom ett gäng ägg tänkte kopiera hela biblioteket innan mig. Väl framme märker jag att det inte funkar. Går till en ny dator. Fungerar inte där heller. Frågar supporten, efter att denna har pratat med en kompis i telefon i fem minuter. Får svaret att jag ska byta skrivare. Byter skrivare. Det funkar inte heller. Tillslut får jag skriva ut på supportens egen skrivare, men först efter att denna hade pratat med en ny kompis som kommit in och gjort mitt liv surt.

Springer in på skolan, en halvtimme försenad, och känner för att ta fram geväret ur resväskan och skjuta ner allt i min väg. Då kom jag på att jag bara är en vanlig medelklassnolla som klagar på mina I-landsproblem. Då grät jag lite inombords, gick ner till salen och höll tyst hela lektionen, åkte hem. Här sitter jag nu och undrar vem i helvete jag är egentligen. Det är inte mig det är synd om, det är alla i min närhet.

Linda Skugge hade inte kunnat säga det bättre just nu.

Men mest av allt vill jag hångla med nån.

Plåster på såren

167059-31

Här är något som gör mig glad i alla fall.

Stuff + Cats = Awesome

Don't worry

Jag har samlat mig lite nu och jag har inte dödat någon (ännu). Dock har jag ännu inte börjat känna någon sorg, utan bara rent och skärt hat. Just nu önskar jag att jag vore för dum för att ha ångest, men mest vill jag att min syster ska må bra. Jag tror dessvärre att man aldrig kan hämta sig efter ett sådant trauma.

Nu ska jag sätta mig och lyssna på Elliott Smith och skriva alla artiklar jag har skitit i att skriva denna veckan. Allt är över mina öron just nu. Jag mår uppriktigt sagt skit. Så nu vet ni det.

Varför skriver folk att de mår skit på internet? Är det ett rop på hjälp? Det är tillräckligt galet att jag sitter och analyserar mitt psykiska tillstånd här på internet (eller självdistans?). Men nu vet säkert killen i mitt inlägg "Väldigt doggigt" om det också, för han brukar ju varva internet.


När jag var 17 skrev jag alltid dagböcker på Lunarstorm om hur dåligt jag mådde och folk började prata bakom ryggen på mig och alla trodde jag skulle begå självmord. Egenligen ville jag inte att någon skulle läsa det, men jag lade ut det ändå. Konstigt att man fungerar såhär. Kanske är det för att man känner sig anonym på internet, fast vid det tillfället inte förstår hur det kan påverka det vanliga livet.

Ni som inte känner mig i verkliga livet behöver inte oroa er för mig. Jag fixar det mesta. Trust me.


Bowling for Malmö

167059-30

Nu vet jag hur killarna i Columbine kände sig. När hatet är så genuint att blodet pumpar så det nästan rinner över. Min lillasyster ligger på sjukhus efter att ha blivit överfallen utanför sitt hem i Oslo. Hade det inte kommit folk till undsättning hade hon varit både våldtagen och kanske till och med död nu. Jag ska leta upp honom och alla andra jävlar som gör livet surt för folk och d-ö-d-a allihopa. Just nu känner jag sånt hat inom mig att jag vill ställa mig på Gustav Adolfs Torg med en minigun och peppra ner varenda en. Jag hatar den här sjuka världen, just nu vill jag både dö och döda. Jag hade som nyårslöfte att inte döda i år, men nu har det fan gått för långt. Kära vänner, glöm inte bort att det var här ni läste det först.

Sayonara.
(Nej, det är inte synd om mig. Det är synd om er som kommer träffa mig idag.)

Namn

167059-29

Det låter ganska absurt när jag umgås med folk. Just när

man talar med någon som kallas för Stjärtis låter det helt

normalt att kalla honom för det, men med lite eftertanke

är det helt galet. För att inte tala om mitt eget

smeknamn; Pudding. De flesta smeknamn har ingen logisk

historia heller. Pudding kom till när Sverige spelade

VM-final i hockey och de visade materialaren Anders

"Pudding" Wiederstål i bild. Då sa någon: "Vi kan kalla

dig för Pudding".


Andra sköna smeknamn på folk jag känner är: Zege, Pungen, Smacus, Stomi, Hunden, Det flygande homot, Naken, Narc, Krim, Rubinen, Smen, Pelle Kola, Folke Förhud, Dågen, Kulan, Örnen, Dalton, Svartepitten, Minken, Magister Fistelkvist, Banan, Julegrisen, Spindeln, Törsten, Texas, Balrog, Baloo, Stommen, Lange, Piss, Bajsbruno, Mjälten, Dinopenis, Gargamel, Tuppen, Weeman, Jabba, Jäger, Juckmark Dolme, Hurra, Analex, Filthy, Jesus, Hjälmen, Ägget.


Det kanske är dags för mig att hitta en ny umgängeskrets?


Osanningar och rövare.

167059-28

Hade nästan glömt bort hur kul det var att ljuga. Så jag skriver lite mer om det.

Jag minns en tjej jag umgicks med för några år sedan. Hon ljög aldrig rakt av, men hon kryddade allting för att låta galnast. Hon hade alltid druckit mest, sovit minst, hade flest skivor, hade mest pengar, hade roligast jobb och hade coolast vänner. Jag fattar inte hur man orkar?

Personligen ljuger jag också dagligen, men det är mest för att det är roligt. Det bästa jag vet är att lura folk att göra doggiga saker. Som en annan tjej som inte visste vad flensost var för något. Så bad jag henne gå till mejeriavdelningen och fråga dem. :)

Ska berätta en rövare också. Detta är helt sant (!) utan modifikation. Eller? Hur som helst var jag och mitt lilla gäng på väg hem från Hultsfredsfestivalen '04. Det var väldigt jobbigt att bära alla grejorna till bilen, dessutom var man bakfull så det räckte för ett helt år. På vägen till bilen passerade man en liten bäck. Efter bäcken var det en uppförsbacke till gräset. Precis där halkade jag till och hann precis väja från en nylagd människobajs. Så jag skrek till min kompis bakom mig, "Akta, det ligger en människobajs där!!!". Killen är för bakfull för att reagera, så han halkar på samma fläck som mig och krossar människobajset med handen, samt lägger knäna i en kiss-pöl.

Bredvid sitter det ett gäng i brassestolar (antagligen de som lade ut fällan) och skrattar hejdlöst åt våran bajsbadande vän.

Rykten gör gällande att vår vän högg av armen sekunderna efteråt, samt badade i klorin en hel dag. Han lever numera ett bekymmersfritt liv som grönsak på St:Lars i Lund. En släkting till honom säger: "Han har inte varit detsamma sedan olyckan".

Fler myter

Fick ett tips om en lögn som killen i föregående inlägg hade dragit: "Jag har en isbjörn i badkaret". Okej kompis, då säger vi så...

Det här med lögner är ju hur kul som helst. Även på gymnasiet kryllade det av sköna mytomaner. Minns särskilt en kille som gillade att krydda sina historier. (Tack för tipset, Kulan) En kväll satt han på ett hak och drack öl. Hans vän märkte att något var fel så han frågade hur det var fatt. Svaret han fick var följande:

"Macke, du vet jag går ju på sån där Ultimate Fighting. Var nere och tävlade i Malmö i helgen och dödade en kille"

Varför ljuger man när man inte behöver? Jag ljuger också en massa, oftast bara för att jävlas med folk, men ibland så säger jag osanna grejor utan att veta varför. Det är iofs en stor skillnad på att luga rakt av och på att krydda lite. Har du någon gammal rolig myt från förr att dela med dig av?


Väldigt doggigt

167059-27

Nouvelle Vague gjorde en magisk spelning på KB ikväll. Sedan var det sådan snöstorm på vägen hem att jag fick gå baklänges. Det får mig osökt att tänka på en skön mytoman som gick på min högstadieskola. Han påstod bland annat följande:

* Jag har en tax som är nio meter lång.
* Jag går alltid baklänges, för det påminner mig om min tid på månen.
* Jag har varvat internet.
* Jag har raketskor, så jag kan flyga fram, de drivs på batteri.

Dessutom bjuder jag på en skön historia om honom. Killen bodde 1,5 mil från skolan. En gång kom han försent, alltså inte en liten stund utan flera timmar. Läraren fråga då honom varför han kom försent, varpå svaret kom att han missat bussen så han gick till skolan istället. Då frågade läraren honom varför han inte cyklade, det var ju trots allt 1,5 mil. Killen svarade läraren som att denna var helt tappad bakom en vagn: "Jag ville ju inte cykla hit i motvind".

Det är smart.

Just nu har jag saker att göra så det står mig över öronen. Inom den närmsta veckan ska jag lämna in tre artiklar till en tidning, två till en annan, och en novell till skolan + att jag ska fixa bankkonto till företaget och så är det tänkt att jag ska göra ett schemasystem till arbetarna på mitt sommarjobb. Utöver detta skall jag även börja skriva en uppsats och inte nog med det ska jag flytta nästa torsdag. Jag är med andra ord kokt i bajs.

Ibland önskar jag att jag vore riktigt genuint kuktrög så jag inte fattade vad ångest var.

167059-26

Kulturchock!

Vill bara tipsa er andra kulturbreddare om Kulturchocks webbplats. De bjuder på ett ex av valfri kulturtidskrift. Själv fick jag nyligen hem ett gratisnummer av "Arena", riktigt bra grejor.

Nedan ser ni en bild på t-shirten som min syster fick av mig i julklapp.

167059-25

Doggigt

Jaha, om några veckor är det inte bara jag som har den kritiska längden på mitt hår. Vi får väl se om Britney Spears också kommer välja att gå runt som ett kolli under de kritiska veckorna, eller om hon har en smartare lösning än mig.

På äggfronten fick jag till min förvåning lära en av mina vänner vad en äggstanning var för något. Det är ju så man bli mörkrädd när vuxna akademiker inte kan laga världens bästa livsmedel. För er som inte heller vet vad en äggstanning är, men som aldrig kommer våga fråga:

5 ägg
3 dl mjölk
(valfritt innehåll, ex grönsaker)
225° C
25 minuter

"En stanning om dagen deffar magen"

...och på kattfronten intet nytt...

Den nya vågen

167059-24


Någon som vill hänga med och se Nouvelle Vague på KB på Onsdag? Det bandet är det bästa Frankrike har avlat sedan Audrey Tautou och Jean-Pierre Papin (inte sant mr West 8th?).

Förövrigt sitter jag i skiten just nu. Jag skulle vara smart och raka av mig allt hår i julas. Visst, någon gång i livet ska man ju vara skinhead och visst var det gött att springa runt i Fred Perry-tröja och skrika "oi oi oi" i en vecka. Nu när det har börjat växa ut igen är det inte lika kul. Diagnosen jag vill beskiva är ingen mindre än:

Den kritiska längden
Det är när man har rakat av allt håret och det är på väg att växa ut. Efter ca 7-8 veckor går det inte att göra någonting med det. Inte går det kamma ner, men inte heller ha produkter i och forma håret. Detta kommer pågå i några veckor till och visst känns det hemskt att bli förknippad med sådana ägg som klipper sig bara för att de "måste", eller för att det är praktiskt med halvkort hår?

Det känns som att folk kollar på mig på stan och tänker "Där är ytterligare ett sånt där offer som blir klippt av morsan en gång varannan månad". Nej, jag tänker gå i ide tills det växer ut igen. Så här fint var mitt hår en gång i tiden, men det dröjer väl ett år tills jag har den längden igen...


Klicka


Something vague

167059-22

Jag minns den gamla goda tiden när jag lyssnade på Bright Eyes dygnet runt. Nu är det nya tider, även om jag fortfarande flyr med "Fevers & Mirrors" ibland.

Idag, den 15 februari, fyller han 27 år. Eller som han säger (på äkta emo-manér):
"One day to late for love"

Om han dör rock'n roll-döden vid 27, som så många andra det återstår att se...

Corazon De Oro

Alla andra ägg skriver ju om alla hjärtans dag idag och jag har ju redan erkänt att jag är ett offer för kapitalet (mot min vilja), så då gör jag väl också det. Men jag har bara en sak att säga om dagen:

Jag älskar ingen alls, sånt där är slöseri med tid,
men då slösar vi bort våra liv.

167059-21

(Jag blir hellre ensam, än lycklig med nån annan)

Hjärntvättad

167059-20
Herregud. TV6 (a.k.a. manskanalen) gör folk hjärndöda. Bara en massa sitcoms som man inte kan komma loss från, men som heller inte gör en ett dugg mer bildad. Ibland kan jag vakna upp på kvällen och inse att TV6 har stulit hela min dag, med allt från Simpsons på morgonen till Scrubs på natten. Det är iofs inte så lätt när man bor med två människor som sätter på tv:n på TV3 och sedan zappar uppåt, för att försäkra sig om att inte få en skymt av SVT 1&2.

Nä, nu när jag ska flytta om två veckor kommer det bli en orgie i public service. :)

167059-19

Här är en bild på de två bästa sakerna jag vet; katter och ägg.

"Stuff + Cats = Awesome"

Kvalitetsradio?

167059-18

Såg TV4:s dokumentär om Sverigedemokraterna. I mitt tycke kom det inte fram några nyheter om dem, men det är synd att de inte visade dokumentären innan valet. Det är väl dessvärre så media funkar. Allt för att sälja...

Nåväl, det roligaste (eller sjukaste...) är frekvensen på deras radiokanal; 88MHZ. Är det en tillfällighet?

Citerat ur dokumentären:
"Ni lyssnar på Radio SD på 88 mhz"

En liten anekdot är även att jag härstammar från Sölvesborg. Det värsta är att SD:s partiordförande Jimmie Åkesson fortfarande hälsar på mig när vi möts på stan...

Dagens hjälte?

167059-17

Jag gjorde något manligt idag! Trots att jag är en f.d. genusvetare och gaystämplad bland många lyckades jag med den manligt normativa bedriften att rädda min katt ur ett träd.

Efter en helgs jobb bakom blackjack- och roulettebordet i hemstaden Sölvesborg skulle jag dra mig tillbaka till Malmö igen. Klockan närmade sig åtta och det var snöigt och iskallt ute. Det enda jag hade kvar att göra innan avfärd var att kalla in min lilla katt. Det var lättare sagt än gjort.

Den stackaren hade klättrat högst upp i ett träd, så jag fick ta en stege och klättra efter (jag var livrädd), locka till mig henne, sen ta tag i nackaskinnet och bära ner henne. Det hela blev ju inte roligare av att hon rev upp halva mitt ansikte på vägen ner. Men som sagt, jag som egentligen är en liten kruka till adoptivpäron fick i alla fall göra något manligt idag. Trots att jag hatar allt som det manligt normativa står för.

Ägg, ägg, ÄGG.

Äggstanningsgänget

R.I.P


Ännu sämre?

I ett tidigare inlägg utnämnde jag världens sämsta raggningreplik. Jag kom dock på en ännu värre, som jag själv har blivit utsatt för en gång.

Det utspelar sig på en musikfestival i Småland. Jag står och äter på ett gäng äckliga glasnudlar mitt i natten. Då kommer det fram en liten asiatisk tjej och säger följande:

Är du också adopterad från Sydkorea? Då kanske vi är syskon!

Behöver jag tillägga att jag blev rädd och sprang därifrån?


New direction

167059-14
Torsdagen började väldigt bra (om man bortser från bakfyllan). MKB ringde mig och erbjöd mig en lägenhet. Det händer ju ungefär lika ofta som man blir uppraggad, på ett ungefär lika ofta som skottdagen infaller, eller senast räknat då ett kexchoklad kostade 5 kr. Hur som helst tackade jag JA och skall officiellt flytta från mitt gruppboende (ibland undrar man) till 51kvm kärleksnäste med världens längsta balkong!

Sen gick det bara utför. Först såg jag mig i spegeln. Sen missade jag första bussen. Efter detta satt jag och läste Punk.SE över axeln på en klasskamrat och gissa om mina ögon blev våta när jag såg att David & The Citizens har splittrats! Mitt favoritband genom tiderna, samt även den första indie-spelning jag någonting var på. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så jag tar till ett citat från Graycoated Morning för att beskriva mina känslor idag:

"I won't cry, I won't cry, I'm not crying - honey I'm dying"


167059-15
RIP

Feta fläsk-Pudding

167059-13

Nu är feta fläsk-Pudding på väg att dö. Idag skjutsade Määt mig till Rusta, där jag köpte en splitter ny träningscykel. Nästa mål är att vinna Tour de France.

Och som alla andra år säger jag: Nu är det dags att träna för Beach -07.

Denna gången är det på allvar!
(Det säger jag också varje år)

Självömkan

167059-12

En vanlig konversation jag har då jag träffar nya människor (särskilt i mindre städer, men även här i Malmö).


X: Tjena, jag heter XXXXX.
P: Hej, XXXXX jag heter Patrik.


X: Vart kommer du från då?
P: Malmö!


X: Men från början, alltså.
P: Ahaa, Sölvesborg i Blekinge!


X: Hallå? Du fattar väl vad jag menar?
P: Nej, berätta är du snäll...


X: Alltså, innan du kom till Sverige.
P: Vad spelar det för roll? Är jag mindre svensk än dig?


X: Nu är du löjlig! Tror du jag är rasist eller?
P: Det är bara rasister som frågar om man tror dem är rasister, hej då.


Det som dem flesta skulle avfärda som ren nyfikenhet skulle jag snarare vilja påstå är ett sätt för dem att bekräfta sin egen svenskhet och mitt utanförskap. Vad spelar det för roll vad för land jag är från och vad får du ut av att få reda på det?


TV4 är galna.

TV4 har uppenbart blivit galna. Jag skulle till och med vilja kalla detta inlägg för ett scoop.

Vaknade tidigt en helgförmiddag och slöglodde på TV4:s barnprogram. Då plötsligt började "Doktor Mugg" med Markoolio i huvudrollen. Enligt TV4.se handlar serien om följande:

"Ett annat inslag i FF handlar om den elake Doktor Mugg (Markoolio) som styr staden Dasseborg med järnhand. Hans högkvarter ligger nere i kloakerna och där åker han runt, helt klädd i svart, och sprider skräck på sin atomdrivna och hjulförsedda toalettstol. Doktor Mugg använder dessutom ett otäckt vapen: armborstpistol som laddas med toarullar. Och när Doktor Mugg vill försvinna spårlöst spolar han ned sig själv i toaletten. Han är på så sätt omöjlig att fånga."

Att tillägga är det faktum att serien så gott som uteslutande handlade om kiss och bajs. Jag är rädd att TV4 försöker göra könsrockare av våra barn. Själv var jag också könsrockare som barn och det har mer eller mindre förstört mitt liv. Hela tonåren gick åt att lyssna på Onkel Kånkel och läsa den gamla kultblaskan Pyton. Jag lider fortfarande av sviter från den tiden.

Det är tragiskt nog just nu mina könsrockaregenskaper kommer väl till rätta i detta. Jag drar direkta paraleller mellan en serie i Pyton, nämlingen Krystmarodören och Doktor Mugg. Krystmarodören är likt Doktor Mugg en snubbe som lever lite utanför samhällets normer och älskar att skita ner staden med bajs. I båda serierna finns det en (anti-)hjälte, Balkongståaren respektive Kapten Filling, som försöker rädda staden från bajsbovar. Förövrigt var Pyton en tidning som ägnade sig åt att skämta om folkgrupper som homosexuella, mörkhyade, handikappade och koprofiler.

Det sista och kanske bästa argumentet är kanske en bikaraktär i Doktor Mugg vid namn "Jenny Knip". Jag kan inte se någon annat än en passning till Pytons kände pudelhatare "Benny Klimp". Jag är heller inte förvånad att det är Fredde Granberg som har producerat skiten (i dubbel bemärkelse). Att han fastnade i kiss&bajs-stadiet är en sak, men att han inte har mer fantasi än att rippa gamla Pyton-blaskor är rent ut sagt pinsamt.

Att TV4 låter program av denna kalibern visas under barntimmarna är horribelt. Hur kan en marksänd svensk kanal visa program som uppmanar barn att smeta ner staden i bajs? Det är ju som om P4 hade börjat spela Onkel Kånkel på prime time.

167059-11

Världens sämsta?

Jag försökte kora världens sämsta raggningsreplik idag. Det rådde inga tvivel om vinnaren:

Hur vill du ha dina ägg imorgon? Kokta, stekta eller befruktade?

Hur många vill egentligen bli befruktade första kvällen av ett krogragg? Haha.

167059-10

RSS 0.91