Luften bodde i mina steg

I ungefär tio år i rad har jag varit fullast i universum på Valborgsmässoafton. Imorgon riskerar jag sitta ensam hemma, dricka San Miguel och skriva på min c-uppsats, medan de unga och glömska sitter ute och njuter av aprilhimlen.

Men vad är en valborgsfylla i parken? Vad är en champangegalopp med studenterna? Det kan ju vara dödtrist och tråkigt...

Jag var ingen,
och du var aprilhimlen,
som jag minns den.

Cybersex my way

Petter. säger:

vi ska ha cock--tail-party på lördag. mycket cock, lite tail. du bör komma


Patrik säger:

hahahaha. jag hade gärna gjort det om jag inte haft min uppsats


Patrik säger:

hihi


Patrik säger:

jag saknar dig så, spettan


Petter. säger:

ja, vad gör du i malmö?


Petter. säger:

jag har ju  ingen att lyssna på bd med!


Patrik säger:

jag drar mig själv ner i fördärvet såklart


Petter. säger:

dumt


Patrik säger:

ja, men jag måste göra klart ex-jobbet om jag vill kunna få csn nån gång till i livet


Patrik säger:

har jag inte blivit gubbig och rationell?


Petter. säger:

jo


Petter. säger:

fast det är förståeligt


Patrik säger:

det var nog så anders göthberg kände när han satt framför datorn på konsultfirman dagen innan han dog


Petter. säger:

ja det tror jag med.


Petter. säger:

vad fan spelar det för roll? vi ska ju ändå alla en gång dö.


A post to pass the time

image375

En freudiansk felskrivning så det står härliga till. Enligt utsago skall den "riktiga" frågan ha varit: Har du ätit kräftor i år.

Så ni får gotta Er åt andras missöden än mina för några dagar, då jag måste gräva ner mig i min c-uppsats om jag inte ska behöva spendera hösten med knäskydd på knäna och kuk i munnen (för pengar, puddingredaktionens. anm).

Ett dåligt omen?

Enligt denna artikel är det vetenskaplig bevisat att det är dåligt att lyssna på musik när man pluggar, särskilt dansbandsmusik.

Hur ska det då gå med min c-uppsats som analyserar en film med enbart dansbandsmusik i soundtracket?

Euro 2008 i Österrike-Ungern

167059-374
Österrike-Ungerns gamla hederliga flagga

Ödets nyck? Hade det inte varit för ett gäng historiska snedsteg, ja då kanske inte årets EM hade spelats i Österrike-Schweiz, utan kanske snarare i Österrike-Ungern.

...och att dina ord i natten är det enda som når in...

image373
...jag vet inte vem jag är...

Allt känns så tomt. Nu har det gått nästan fyra månader sedan jag åkte hem från Korea - lika länge som jag var där!

Minnena blir svagare och känslor och dofter som smakat av en hel tid, har reducerats till korta små flashbacks. Jag känner att jag måste tillbaka. För här i Sverige är jag ingenting.

tänkte sjunga något för dig igen
när jag blir för full för att sjunga
kan vi promenera hem i sbg-regn
jag flyger upp och ner
känns som jag faller igenom igen
och jag vet inte vem jag är

Jag sitter i skiten...

...så in i helvete för fan.


Bowling for Malmö Högskola

Det har varit tyst om skolmassakrer på senaste.

När händer det i Sverige? En tidsfråga enligt mig.

Är det du eller är det jag?

Är det något du försöker säga, Pudding? frågar jag mig själv.

Pudding svarar:
Ingenting


Fisk i en skål - krossa pöbeln

image372
Är det mig det är fel på?

Ikväll var jag på åtta timmars mångfaldsutbildning på mitt jobb. Intressant, tänkte jag gick dit (Om du anser att män och kvinnor är olika för att männen jagade och kvinnorna passade barnen på stenåldern kan du sluta läsa redan här, så slipper vi bli ovänner).

I föreläsningssalen satt några hundra medarbetare och där framme stod en medelålders, vit man som hade gjort affärer i hela världen. Det första han gjorde var att dra massa manschuvinistiska skämt om hur hustrun blir arg på honom och så kom han med en massa fakta om hur stora skillnader i hjärnorna gör att män och kvinnor är olika. Han förespråkade dessutom att pojkar och flickor ska gå i olika skolor för att killar har lättare för matte och tjejer har lättare för språk.

Alla hans referenser var till de gamla grekerna, stenåldern, vikingatiden och biologin. Instinkt och tradition. Den sociala konstruktionen var tydligen bara intressant om den upprepats i minst tusen år. De enda nutida människorna han pratade om var affärsMÄN och asiater (också bara män) som betedde sig annorlunda än västerlänningar.

Queerfeministen Pudding satt och kokade i några timmar innan jag inte längre kunde hålla mig. Jag ifrågasatte allt han sagt om biologi och social konstruktion, men han bara slog ifrån sig och hänvisade till den funktionalistiska forskningstraditionen där man för statistik och letar skillnader. Män är från Mars och kvinnor är från Veus. Män har större reptilhjärna och har därför högre sexdrift.

Det som gjorde mig mest förvånad var inte att han hade stenåldersvärderingar, utan att jag inte fick ett enda medhåll i hela publiken. Alla satt som förstenade när jag öppnade munnen och tyckte att jag hade helt fel. Istället satt de och skrattade glatt åt när hans dotter använda pistolreplikan som docka och hans brorsöner skjöt vilt med den.

Till råga på allt körde han det sämsta argumentet av alla; att könen skulle göra det de var bäst lämpade för. Männen är starka och ska göra kroppsarbete och kvinnorna är omtänksamma och ska ta hand om barnen. Han menade att alla skilsmässor idag är på grund av att jämställdheten gör att arbetsfördelningen blir snedvriden. Att män och kvinnor inte gör det som det är bäst kämpade för. Och alla utom jag höll med.

Mitt företag betalade tusentals kronor för denna "mångfaldsföreläsning". Det enda jag fick ut av det var att jag blev förbannad och att mina arbetskamrater tycker jag är lustig, trots att det är dem som är stenåldersmänniskor.

Jag fattar inte ens varför jag förespråkar ett system som inte gynnar mig ett skit. Jag är man, medelbegåvad, egenföretagare och medelklass. Varför blir jag inte moderat och anti-feminist? För i den riktiga världen (utanför genusklassrummet) får man på sin höjd en klapp på axeln för att man kämpar för kvinnorna och arbetarnas rätt - de verkar ha slutat kämpa för den själva.

Puddingevangeliet del 1 - bufféteknik

image371
Vegegårdens östasiatiska buffé - stairway to heaven

Det finns inget som gör så ont i ögonen som när man går på buffé tillsammans med en amatör. Buffé ska vara någonting man hanterar med kärlek och omsorg. Det ska knulla i munnen.

 Jag vet inget värre än människor som missbrukar buffén som kulturfenomen. Vissa får för sig att det är som vilken restaurang som helst och kör på en enda tallrik. Andra gör amatörmisstaget och fyller fatet med tomma kalorier och en massa sallad som man lika gärna kan äta hemma.

Jag bifogar min buffémentors (Belgiskt revbensrekord, reds. anm.) bibliska ord om hur man bäst tillgodogör sig buffén - matens svar på Den oändliga historien:

1. Skippa det kalla, det är bara tomma kalorier. Gå på det varma direkt.
2. Det är bara amatörer som äter sig mätta på ris och potatis. Mer kött!
3. När du börjar krokna så går du och tar mellanlandningsskiten, så orkar du en tallrik till.
4. Ät mycket, men aldrig så mycket att du inte orkar dricka senare på kvällen.

Dessutom har jag ett tips på vad man ska äta dagen innan och på morgonen samma dag som man ska äta buffé. Att tro att man kan äta mer genom att fasta i några dagar innan är helt fel - då krymper magsäcken och man blir mätt efter 2-3 tallrikar. Vill man optimera magsäcken gäller det att äta som en galning dagen innan, gärna näring med mycket bukfyllnad såsom proteiner och kolhydrater. Sedan äter man en lätt frukost ca fyra timmar innan buffén.

Nu tänker jag inte skriva "lycka till", eftersom bufféätning handlar inte om tur - det är skicklighet.

Cockboy in a Coma

image370
Foto: Goodie Two Shoes

Om ni tvivlade på mina sexuella preferenser innan lär ni få ännu mer vatten på er kvar nu. I barmhärtighetens namn hjälpte jag en fotograf med hennes examensarbete. Pudding skulle gestalta en man med kvinnligt genus och så här slutade det. Jag ser ut som en blandning mellan Lars-Åke Willhelmsson och den där lille sångaren i Tokio Hotel.

Nu ska jag dricka råa ägg, snusa general lös och kolla på Steven Seagal-filmer hela veckan för att bejaka och underhålla det sista manliga som är kvar i mig.

Needy Girl

image369
Needy Girl - när naturen kallar

Puddingbloggen är i en formsvacka och därför tycker jag det är bättre att ni läser en blogg med lite sting i, tills jag genererat lite mer hat att kasta ur mig.

FInns det queerfeminister som har en nyanserad bild av jämställdheten? Finns det brudar som skriker efter stora, feta svarta kukar dygnet runt? Kan denna personen även ha könshumor som är grövre än mig egen och samtidigt kunna knåpa ihop geniala politiska debattinlägg?

Needy Girl har en blogg som är lika bra som jag själv hade kunnat vara om jag bara fick ligga oftare än en gång varje gång Halebops komet passerar jorden. Hon blandar teorier om de inavlade Elm-bröderna i Allsvenskan med feministisk kunskapsteori och deepthroatporr-länkar.

Tävlingen "Cockbjörnen" var dubbelt så genial som mitt inlägg om Sweden Cock Festival. Jag ger mig. Gå in och läs Needy Girl - den enda bloggen du behöver.

Facebook - sålla agnarna från vetet

image368
Bild: Pudding

Med risk för att trampa halva Sverige på tårna presenterar jag en ny teori för hur man mäter människors intelligens. Enligt Puddingbolagen AB:s forskare är denna metoden mycket säkrare än alla befintliga IQ- och EQ-test. Detta överbevisar även högskoleprov såväl som social status och fultal.

Pudding's Facebook-application-theory
More applications <===> Less intelligence

Forskarengruppens kommentarer:
Det visar sig enligt alla våra studier att liten variablerna "liten hjärna" och "många Facebook-applications"  är nära besläktade. Majoriteten i forskningsgruppen menar att ekvivalenspunkten går vid fun-wall, som är ett så kallat borderline case. Allt utöver detta, såsom hug me, send teddy bears, compare hotness o.s.v. är tydliga tecken på stora kliv mot det vi i dagligt tal kallar "helt jävla hjärndöd".


Bestefar - bättre än någonsin

image366

image367

Pudding med vänner ordnar klubb igen. Den beste klubben i hele våres liev.

http://all.at/bestefar

Har Pudding spolat kröken?

Jag ska jobba hela helgen. Hann inte heller med att ta nåt i veckan. Detta kan blir min första vita vecka sen Peter Jöback smugglade schnitzel för första gången.

Jag har varit ute varenda helg sen 98,
men det som fortfarande gäller är vacker och lycklig,
och just nu electro med särskilda beats


You die when you're young

image365

Anders Göthberg, gitarrist i Broder Daniel har avlidit. Enligt utsago tog han livet av sig genom att hoppa från Västerbron. BD var självmordsromantiken personifierad, men nu när det har blivit verklighet är det inte det minsta romantiskt, det är bara tragiskt.

Nu sitter jag uppe mitt i natten, äter djupfrysta hallon, sörjer och tänker på de gånger jag satt hemma i pojkrummet, lyssnade på BD och planerade mitt eget självmord. I en nostalgisk tanke minns jag hur vackert det var att gråta och lida till musiken. Att lyssna på människor som förstod min ångest. Samtidigt tänker jag på hur hemskt det var.

Så nu lovar jag mig själv att aldrig ta livet av mig, men även att alltid ta ångest och lidande på allvar. För Anders död var inte någon självmordsromantisk låttext, det var verklighet.

[...]It's six in the morning you make me think of falling
Västerbron you show me such great heights
I'm out of my mind you make me think that I could fly if I tried
Laakso - Västerbron

Känslostorm i svennepäronkanalen

image362
Foto: Tv4

Jag har inte gråtit framför tv:n sen VM 1994, men Spårlöst på TV4 var det vackraste jag sett i rutan i hela mitt liv. Blod är tjockare än vatten, kärlek är tjockare än blod och allt det där, men det ena behöver inte utesluta det andra.

Dramaturgin och historian i sig var ju upplagd för känslostorm i tv-soffan och trots Linda Isacssons "Sven-Göran Eriksson-engelska" var det som att leva mitt koreanska äventyr en gång till.

Malmö 080403

image361

April april

Mitt förra inlägg var såklart Puddingbloggens årliga aprilskämt. För vad ska jag vara lycklig över? Att jag är en missförstådd korean?

Nej, istället hade jag en skitdag med en massa ångest, så jag köpte kärlek för pengarna. Epson Stylus allt-i-ett skrivare. Jag har suttit och skrivit ut stuff on my cat-bilder på fotopapper hela dagen istället för att plugga.

image360


The good life

Just idag är jag lyckligare än någon annan.

RSS 0.91