Ett kort liv för att vara så långt


Kimchi Kimbap

Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade till Korea. Det känns lite tomt, för vad jag än gör idag så känns det inte lika meningsfullt. Ingen glöd, ingen rastlöshet.

Min framtid är bakom mig.

Tillbaka till storhetstiden


Jag och koreansk hip-hopare.

Allt tyder på att jag åker hem till Korea igen till jul och stannar några veckor för family gathering, unfinished business och att bara grisa vidare. Nån är sugen på att hänga med?

Om att komma på sig själv


Delar av min godisgömma

Idag hade vi presentation i min nya klass. Alla skulle berätta lite om sig själva.

De flesta lyssnade på P1, gillade kultur, världspolitik och ville bli utrikeskorrar. Fritidsintressena var vitt skilda, men det var bara åt mig alla höjde ögonenbrynen. Jag skulle berätta om mitt stora fritidsintresse, så jag tänkte och tänke på vad jag gillar att göra mest när jag är ledig. Trots att jag brukar vara en skenhelig jävel kunde jag omöjligt ta mig för att ljuga så jag svarade:

På min fritid föredrar jag att dricka.

Folk brast ut i skratt och de hade inte en aning om att det var dödligt allvar.

Inte nog med det. På frågan vad folk ville med sin framtid svarade de flesta "ett fint jobb", "utrikeskorrespondent", "sportjournalist" eller "redaktör". Jag svarade:

Jag bryr mig inte så mycket, bara jag blir lycklig.

Inte konstigt att bilden av mig spricker...

Long lost penpal


Hello Saferide & Firefox AK - Long Lost Penpal

Livet slutar aldrig förvåna mig. Och Annika Norlin forsätter att skriva om mitt.

I början av 90-talet hade jag en brevvän från sydöstra Skåne. Vi träffades på en semester i Alcudia. Efter ett tag slutade vi växla brev. Ibland blir det ju bara så. Sedan tänkte jag inte på henne på ungefär femton år, då jag hörde Hello Saferide och Firefox AK:s duett "Long Lost Penpal" förra året. Jag skänkte henne en tanke och undrade vad hon gjorde idag, sedan tänkte jag inte mer på det.

Idag när jag gick min första dag på journalistutbildningen satt hon mitt emot mig.

Pop-SM: Det officiella resultatetEn lista på de bästa svenska låtarna någonsin är gjord och resultatet blev som följer:

1. Kom igen Lena! - Håkan Hellström
2. Himlen är oskyldigt blå - Ted Gärdestad
3. Vi kommer att dö samtidigt - Säkert!
4. Tusen dagar härifrån - Jakob Hellman/Perssons Pack
5. Man vänjer sig - Kjell Höglund
6. Jag ger dig min morgon - Fred Åkerström
7. När sista stormen drar förbi - Strindbergs
8. 747 - Kent

Pop-SM

På lördag ska jag och en expertpanel bestående av Son of Dad, Vegankrubb och "Sölvesborgs svar på Vinnie Jones" kora tidernas bästa svenskspråkiga musikstycke.

Vilken svenskspråkig låt tycker ni är bäst, mina barn?

Långvården är aldrig långt borta


Ambulansen på väg att plocka mig. Foto: HW.

Om exakt en vecka ska jag börja skolan igen. Ny stad, ny skola, ny klass. Jag som egentligen är socialt handikappad är ganska nervös och paranoid. Det skulle inte heller förvåna mig om någon framtida klasskamrat redan har hunnit stalka mig här på bloggen.

Jaja, frågar är i alla fall hur jag ska vara de första veckorna, vilket intryck jag vill ge av mig själv. Du kanske tänker; Var dig själv, Patrik, så ordnar det sig. Men det är inte så lätt när jag är så
många människor samtidigt

No time for...OSJag borde skriva något vettigt om OS. Jag borde skriva om mänskliga rättigheter och korruption. Men det finns ju inte en enda bloggläsare i hela Sverige som inte tycker som mig, så det är lika lönlöst som att skandera: "KROSSA KAPITALET" på Ung Vänsters sommarläger. Klappa medhårs är bara för schnitzelsmugglare.

Allt är sagt, tänkt och skrivit, så istället tänkte jag skriva om något jag tycker är roligt.

  

Den svenska roddhjälten Lassi Karonen har världens roligaste namn. Det låter som en finsk tecknad hundkaraktär. Heter hans fru Marja Gräddnoslahti eller Kittski Aristokatti?

Jag blev vuxen (lär ju!)


Jag frågar Annika Norlin och hon svarar: Mer än ingenting.

Så var det gjort. Broder Daniels sista spelning någonsin drev ungdomen ur mig. Jag är alltså officiellt vuxen. Men vad innebär det egentligen att vara vuxen? Och kan jag verkligen leva upp till kriterierna? Läs och döm själva.

Vuxna saker med Pudding
- Äger en bil
- Jobbar heltid
- Har F-skattesedel
- Bor ensam i en tvåa
- Väljer Way Out West före Emmaboda
- Får stånd mer sällan
- Gråter till VM-krönikan 1994
- Tycker om oliver
- Lagar middag varje dag
- Är närsynt

Ej vuxna saker med Pudding
- Lägger saker på katter
- Super bara för att bli full fyra gånger av fem
- Uppskattar könsrock
- Är kär i en kändis (se ovan)
- Har ännu inte blivit liberal
- Dansar kalinka på fyllan
- Läser inte deckare
- Gillar internetpoker
- Tycker kött är mord
- Kan inte få skägg

Hade jag inte varit vegetarian hade jag kanske skrivit till "äter skinnet på kycklingen" under vuxna saker och "har pizza som favoriträtt" under ej vuxna saker. Lägg det på minnet, barn.

Live från Göteborg

08 08 08 var en bra dag.

Okkevil River kan vara mitt nya favoritband, Sigur Ros var helt magiska och Broder Daniel gjorde en spelning som kommer gå till historien.

Dessutom träffade jag en artist jag är ganska förtjust i.

Fortsättning följer.

/Pudding, live från Göteborg

Alla heter Pudding i Sölvesborg

Nu drar jag till Way Out West.

Ta hand om er, barn!


Exorcisten


Broder Daniel - Shoreline

På fredag, barn, ska jag driva ungdomen ur mig. Det är i samband med Broder Daniels sista spelning någonsin mina sista tårar som yngling ska rinna ut ur systemet. Ett vackert avslut på en smärtfylld uppväxt.

Det var när Anders Göthberg avled som jag bestämde mig. Det var då jag insåg att självmordsromantiken inte alls var romantisk, utan bara tragisk. För döden är ingen utväg. Jag vägrar att dö olycklig.

Men jag ångrar ingenting med min barndom. För den som aldrig varit olycklig har inte en aning om vad lycka är.

Så vi ses framför scenen på fredag, med stjärnor och tårar under ögonen. Natten jag ska kyssa all skit jag gått igenom här adjö.

The same procedure as last yearMin enda riktiga semester i sommar infaller i slutet av nästa vecka. Då åker jag till Way Out West i Göteborg. Vi ses där, mina barn.

I rather stay at home

Idag klockan 13.00, barn, ska ni sätta på radion eller gå in på http://www.sr.se/p1/ och lyssna på dagens sommarvärd. Det är ett som är Säkert!

RSS 0.91