Komma till skott

Idag är det skottdagen.

Som jag tidigare nämnt innan på bloggen är den 29 februari den enda dagen jag brukar får ligga. Sitter här och glor på mobilen, men inga oanständiga förslag verkar komma.

Jag orkar inte vänta fyra år till!

Guldmunkarna kan slänga sig i väggen. Pudding kommer bli diamantmunk.

Mitt obetydliga beroende

image344

Jag har inte köpt en dosa snus sedan nyår. Innan dess snusade jag i stort sett varje dag i åtta års tid.

Så, vad har hänt?

Jag har lite mer pengar kvar och riskerar inte tandlossning, MEN;

Istället äter jag kopiöst mycket mat och snacks vilket leder till att jag sväller upp i raketfart. Om detta fortsätter kommer jag att bli så fet att jag får en egen atmosfär lagom till 2009.

Snälla Bullen, hjälp mig.

Jag och Björn Gustavsson

image343

Det är inte ofta svenska folket, kritikerna, nysvenskarna, katterna och hundarna är helt eniga. Senast var vid OS 2002 i Salt Lake City, då alla var överrens om att Tommy Salo borde brännas på bål.


Nu, sex år senare stämmer alla in i samma kör och fullkomligt älskar Björn Gustavsson, det lilla blonda yrvädret som förgyller Melodifestivalen. Man kan se var tjejerna har suttit och de straighta killarna blir osäkra. Alla vill äta herr Gustavssons lever med fava-bönor och chianti till.


Och varför skulle jag vara avundsjuk? Jag har ju studiebidrag, veganskt bacon i kylen och får ligga en gång per skottår (jag laddar redan inför skottdagen på fredag).

Jag frågar Björn Gustavsson och han svarar:
[ingenting]


Mod, pop och soul

image342

Nu är det dags igen.

Pudding spelar skivor på Klubb K3, be there or be fyrkant.

Nåt nytt

Jag har en ny favoritartist.

Matilda


Fan, de e ju öken!

image341

Det e ju öken!
I öken!
Jag tänkte: Ni som livets mening söken,
försök i en öken!


Ikväll har varit den första fredagen jag gått nykter sen början av förra sommaren - dessutom är det mer eller mindre ofrivilligt.

Jag var så uttråkad att jag var tvungen att köra (!) till en fest. Satte mig med en coca cola i handen och kände mig som ett fån. Alla andra "made love to their tonic and gin" och min kulturimperialistiska sockerbomb tog slut på en halvminut, sen satt jag i två timmar och visste inte var jag skulle göra av händerna. Blev tuvngen att gå hem i förtid, för jag fixade inte att vara nykter bland folk som festade.

Det är ungefär ikväll jag insett vilken patetisk sucker jag är.

Bara mina fingeravtryck är unika

image340

Jag hatar mig själv och vill dö (det var evigheter sedan jag skrev det här)!!!

Har synat mig själv genom ett stetoskop än en gång och som vanligt blev resultatet skit, skit skit. Jag som alltid har trott att jag är så alternativ och speciell. Nu ska jag rada upp allt jag älskar och se hur speciellt det är:

Svensk musik
Håkan Hellström, Säkert!, Hello Saferide, Jakob Hellman

Utländsk musik
Bruce Springsteen, Bob Dylan, Bright Eyes, Morrissey

Idrottsföreningar
Djurgårdens IF, Manchester Utd, Barcelona, Celtic, Sölvesborgs GoIF

Filmer
Napoleon Dynamite, Forrest Gump, Fight Club, Amélie från Montmartre

Tv-serier
Scrubs, Simpsons, Seinfeld, SVT-sporten

Ölkultur
Tjeckisk

Djur
Katt

Ja, som ni ser är jag ungefär lika indie som Thomas Ledin.

Bloggbegravning

image339

En vacker dag händer det. Allting är ju bara en fråga om tid. Det kan bli imorgon, det kan bli om femtio år. Puddingbloggen kommer inte leva för alltid. Jag tänkte på vad som kan få mig att sluta blogga och har gjort en liten lista.

Jag får ett riktigt jobb
Ingen bra idé att låta arbetsgivaren läsa om mina inre och yttre tankar. Jag är hetero, men min kuk är bög, kan ju få vem som helst att avskeda någon.

Jag träffar en flickvän
Se ovan.

Jag dör
Tvivlar på att det går att mobilblogga från kistan.

Jag tappar inspiration
It's better to burn out than to fade away.

Jag blir lycklig
Knappast troligt scenario.

Saker jag lärt mig i helgen

Bloggmaffian finns
De är av kött och blod, precis som alla andra. Jag tog tåget till hufvudstaden och hängde med dem hela helgen. Tack så mycket, allihopa. Det var underbart. Ni var underbara. Vi ses igen.

Bromöllaborna sitter i skiten
Efter Sanna Nielsens seger i melodifestivalen lär varenda Bromöllabo vänta en telefonräkning som inte är av denna värld. Det blir falukorv och snabbmakaroner varje dag fram till den stora finalen. Personligen skiter jag i Bromöllas två rikskändisar; IFÖ-toaletten och Sanna.

Maia Hirasawa med lite smör och salt på
Trots århundradets bakfylla och en timme försenad tågresa hann jag till kyrkan i Malmö. Såg bara de tre sista låtarna och det var nog bara tur, annars hade sprungit fram och kysst henne.

Snusets kraft
Lyckades tillsammans med bloggmaffian få en taxichaufför att strypa taxametern efter halva resan i gengäld mot en General Portion på Statoil i Hammarby Sjöstad.

Jag, Ebba von Sydow och Peder Lamm
Imorgon börjar min första tjänst som chefredaktör. Jag frågar både Ebba von Sydow och Peder Lamm om råd. Ebba von Sydow och Peder Lamm svarar:

[Ingenting]

25

image338
Min katt var den första som ringde och gratulerade.

Jaha, då har man varit 25 i tre kvart. Det känns precis som innan. Sitter ensam med en öl i handen och firar.

Idag är det alla hjärtans dag också. Hellre ensam är lycklig med nån annan.

Rasdesbatten som eskalerat här på bloggen är underbar. Jag kan inte säga att någon har varken rätt eller fel, men en sak är säker. Det är lätt att säga att "det bara är på skoj", men det är bara den som aldrig har levt i utanförskap som tycker så. Det är väl det enda jag verkligen har lärt mig under mina 25 första år.

Kommande 25 år ska jag spendera på att bli en bättre människa. Klicka Er in på pudding.blogg.se den 14 februari år 2033 och se om jag har lyckats.

Den godtagbara rasismen

image337

Svarta gillar grillad kyckling, bananer, vattenmelon och kokosnötter. De har rytmen i blodet och är grymma på musik ssåom reaggae och hiphop. De springer snabbt och är smidiga när de klättrar i träd. Bäst är de på basket.

Judar är ekonomiska och duktiga på att förvalta pengar.

Det är rasistiskt att säga så i Sverige. Även om det inte är förtryckande påståenden.

Asiater gillar ris, karaoke och manga. De är av naturen grymma på matte och ingen tar dem på pingis. De tar foto på allting som kommer i deras väg och de är bäst på teknik.

Förstår ni var jag vill komma? Det finns inget tabu mot att stereotypisera asiater och folk verkar inte se något problem med det. För så länge det inte är deras problem, varför problematisera?

Tack
Lina, för inspirationen.

Om att inte fylla 25

image336
Antal barn som adopterats från Korea mellan 1953-2005.

På torsdag fyller jag 25. Alla hjärtans dag.

Inatt sitter jag uppe med ett foto i handen. Det enda existerande fotot på mina biologiska föräldrar.

Var min biologiska mamma är, det vet jag inte. Men jag vet att hon fick en sjukdom. Kommer jag också att få den?

Jag fick aldrig några datum, men hon kanske var i min ålder när hon fick mig. Hon kanske var i min ålder när hon började bli sjuk. Hon kanske aldrig blev 25?

De som liksom jag sattes på flyget västerut. De som aldrig kände sig hemma någonstans. De som vågade använda rakbladet.

Eller de som aldrig kom längre än till barnhemmet. Orphanerna. De behövde inte ens använda rakbladet. För det är bara i Maine och New England som prinsarna och prinsessorna somnar sött.

Mina 25 första år gick åt för att komma till insikt - vem jag är och vad jag ska göra med mitt liv.

Nu vet jag. Jag var ett misstag. Alla som adopterades bort var misstag. Och det är av misstag vi ska lära oss.

Vi är en ras av änglar

Jag ska spendera mitt liv. På att ta tillbaka allt som är vårt.


Hur gör djur?

image335

Jag har synat mig själv genom ett stetoskop.

De flesta kallar sina flickvänner för något gulligt namn. Kanske inget någon berättar i bastun efter hockeyträningen. Erkänner man någon sådant spelar flickvännen ingen roll - man är BÖG. Ja, men sedan så vet jag ju också att alla gör det i smyg.

Ja, jag är ju världens mest homosexuella hetero, så givetvis har jag också syndat. Det jag blir rädd för är dock inte detta faktum, utan val av djur. Bland mina skelett i garderoben ligger det allt från myrslok och sköldpadda till katt och tvättbjörnshund (!). Jag tror jag är galen.

Jesus gick i kortbyxor

Ikväll händer det.

Det här ska bli den beste klubben i hele våres liev.

Tack Ola

image333

Vad säger din Pudding?

image332

Du bestämmer.

Falling down efter hela mitt liv

image331

Nu trampar jag säkert (!) någon på tårna. Jaja.

Men något jag verkligen inte klarar är folk som reser eller flyttar någonstans och börjar slänga sig med en massa nya coola ord eller fackspråk, precis som om det vore kanon i hela världen. Exempelvis:

Vår tids "it's a town full of loosers..."-komplex
Folk som flyttar från sin bondhåla för första gången, ofta till Stockholm. De tror de har lyckats lägga allt bakom sig och försöker mörka bort sin byfåne-personlighet. Sen tar det två veckor innan de säger "klubba" istället för att "dra ut och supa". Klubba gör man när man tar ett baseballträ och slår nån i huvudet. Inte när man dansar och dricker sprit.

Freshmanstudenten
Börjar plugga direkt efter gymnasiet, för att föräldrarna tvingar denne. Personen i fråga brukar dock skylla på att han/hon inte vet vad de ska göra annars. Åk till Norge och jobba ihop pengar och res iväg för fan! Nåväl, efter att de börjat plugga tar det max en månad innan de snackar enbart i akademiska slang-termer. Vad fan är "gask", "recce" och "dugga"? Och "kurator"? "Kurator" är en rödhårig tant, med innetofflor som hjälper mobbade barn på högstadiet. Inte nån jävla b-gubbe på studentnationen, som tror att han är något bara för att han har en ful overall.

Alla jävlar som bor utomlands och tycker svenskar är torra
Ja, jag orkar knappt beskriva dem. Ofta är det utbytesstudenter vi snackar om. Eller sånna som åker till nåt engelskspråkigt land för att bre mackor i ett halvår. Ja, här tar det bara några dagar innan språket förändras. Antingen är de så tröga så att de glömmer bort svenska språket, eller vill de spela allan och låta internationella, trots att de ALLTID åker hem till jul för att inte missa juldagsdiscot och nyår med potatiskroketter och fläskfilé. Hur som helst. "Personnummer" funkar ju inte - det heter "social security number", "dubbelmacka" heter "sandwich" och så vidare....

Nyinflyttade på Möllan
Ohhh. Ohhh. Jag blir arg bara jag tänker på dem. Sånna som flyttar till Malmö för att ha mysigt på Möllan. Det är sånna som har mysiga middagar, har picknick i parken och struntar i tentorna, för att de "fikar" på Möllan varje dag. För blir man bjuden på "fika" på Möllan är det tydligen underförstått att man ska dricka öl, istället för att ta en kopp med pojkasnopp. Det är bland det löjligaste jag någonsin hört. Löjligare än att snart fylla 25 och ändå skriva "en kopp med pojkasnopp" i bloggen och förvänta sig att folk över 16 ska tycka det är roligt.

Världens mest långsamma kollaps

image330
Samma spel, samma stad

En månad har redan gått sen jag kom hem från Korea. Det har inte hänt någonting.

Jag känner mig som när tog studenten och bara längtade bort. Den här stan drar ner mig till botten av ån.

Det har varit likadant varje vecka. Skola och tristess på vardagarna, för att supa fredag och lördag på helgerna. Egentligen går jag bara ut och dricker för att få äta falafel med fetaost eller pizza med bearnesås, mitt i natten. Eller för att glömma. Jag tror det är ett dåligt omen när man går ut bara för att bli full och för att få frossa snabbmat, istället för att ha kul.

Men hur lätt är det att ha kul i Malmös klubbland? Det handlar ju ändå bara om att vara cool, pretentiös och dansa snyggt. Jag är så trött på allting.

Igår på dansgolvet kom det fram ett vackert, blont popsnöre och lade armarna om mig, försökte idka en kyss. Jag svarade kort och koncist: Jag är bög, trots att jag ville dra hem henne, mer än något annat.

Det här är världens mest långsamma kollaps. Men jag fick äta min falafel i alla fall...

Säkert?

Om ungefär två veckor fyller jag 25. Eller om fyra veckor. Jag ska inte säga att 25 är gammalt, för det är det inte.

Jag tror jag är den enda människan i hela världen med två födelsedagar.

För er som inte hängt med här på bloggen, fick jag en ny födelsedag förra året, när jag träffade min biologiska släkt för första gången. Jag var född den 14 februari och inte den 2 mars som jag firat hela tiden.

Jag är faktiskt lite kluven. Man kan ju säga att det inte spelar någon roll. Men det lätt för folk att säga. För alla de andra människorna som bara har en födelsedag. Sex miljarder människor - och jag är ensam.

RSS 0.91