Ett litet inlägg om ensamhet


En till honom, en till henne blev två till Puddingbloggens matredaktör. Foto: Pudding.

Willys 17.20
Har precis äntrat Malmö efter en dags arbete i fiendeland. Efter åtta timmars redaktionellt lidande vill jag unna mig något gott. Jag tänker; houngsmarinerad vegansk kyckling med rosmarinkryddade klyftpotatis eller omsorgsfullt mekade makirullar med rökt tofu och misosoppa eller pumpaminestrone med rostad vitlök.

Då får jag upp en bild i mitt huvud:
Med kärlek marinerar jag den veganska kycklingen, för att i nästa ögonblick smula rosmarinen som guldstoft över de KRAV-märka potatisarna. Gör en ljuvlig vinägrett på dijonsenap, vitvinsvinäger, bladspenat och säsongens grönsaker. Omsorgsfullt dukar jag bordet och tänder ett tre värmeljus. Plötsligt är jag
Roland i Torsk på Tallin.

Ångesten sköljer över mig. Istället för lyxmiddagen kränger jag veggoburgare, äckligt bröd, ägg och ketchup.

Hemma 18.10
Det blir vegetariska burgare framför tv:n, Rapport med A-ekonomi.

Hemma 20.35
Hatar mig själv för att jag valde the way of the yoyogi istället för the koburi way. Men nu lovar jag att börja våga vara mig själv istället för att fortsätta snyfta. I alla fall till nästa gång jag ska handla.

Kommentarer
Postat av: andy

det finaste man kan göra åt sig själv är en fin middag! om du känner dig dum för att du lagar middag åt ett par, då har du kapitulerat, våga var snäll mot dig!

om du inte har lust att äta den själv, kommer jag gärna o hjälper dig en dag.

kram

2009-11-06 @ 01:14:18
Postat av: Patrik

andy> ja, men va fan. det är lätt att se allt positivt när man är hippie, men det är jag ju inte. men visst, du kan få vegansk kyckling en dag, bara jag slipper äta den själv.

Postat av: Moa

Jag hade tänkt bli en sån där halvgalen katt-tant när jag blir äldre. Gärna i en stor engelsk herrgård då, och med mamma i ena flygeln, men det är inte ett måste.Vad äter katt-tanter, förutom kattmat? Måste börja träna redan nu...!

2009-11-08 @ 01:58:00
URL: http://nyfikengul.wordpress.com
Postat av: Hanna

De där självmiddagarna är ju de allra bästa! Förstå att unna sig själv riktigt god mat och en fin dukning - som balsam för själen. Do it Patrik! You can do it!

2009-11-09 @ 16:08:31
URL: http://hannasplats.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback