Djur i skogen #18: Överpresterande adoptivkorean

Hur vet man att man är nära väggen? Är det när man inte vågar gå till doktorn för att man vet att man kommer bli sjukskriven? Är det när ens vänner slutar att ringa eftersom man ändå aldrig är ledig? Är det när ens förhållande plötsligt tar slut och man själv trodde allt var okej? Är det när man ligger vaken hela natten och går som en zombie på autopilot hela dagen?

Kanske är det när man har gjort följande samtidigt så länge man kan minnas: jobba heltid, plugga heltid, skriva ideellt för två tidningar, frilansa, sitta med i fackstyrelse, skriva en roman, spela fotboll fyra gånger i veckan, vara med i spelarråd, dricka minst två gånger i veckan, följa all sport som går på tv, blogga, varva facebook dagligen och mycket mycket mer.

Kommentarer
Postat av: Moa

Saker som dragits ner på i moas liv: tv-tittande (hej Midsomer Murders och Family Guy) fotboll (i ett tidigare liv) samt bloggandet.

I höst ska jag däremot försöka plugga heltid i vårt avlånga land, alltså 20 timmar/veckan för första gången i livet(!)

Postat av: Hanna

Svar: Ja.Du kan inte leva så Patrik.Du är värd mer, bättre och bäst.Samtidigt kan det kännas bra att under en tid som denna begrava sig i allt sånt. Men du kan inte ha det så länge till. Du är bara en person Patrik. Men en väldigt fin person.Kram!

2010-08-26 @ 20:03:40
URL: http://solidarbloggen.blogspot.com
Postat av: Ylva

Hej Patrik, det är inget fel med att vara överpresterande. Tvärtom. Det är en fördel. Tänk dig motsatsen.När jag och Bin var i Indien för en herrans massa år sedan träffade vi en ung man Joseph, han jobbade på det två stjärniga hotellet, både i baren, morgonserveringen och incheckningen. Han sov under bardisken, 4 timmar/natt. Han sa att han hade tur. Vi berättade om utbrändhet och utmattningssyndrom. Han förstod inte vad vi sa.På FK, jag har bytt jobb, halleluja, träffade jag många med sk. utmattningssyndrom. Alla ansåg sig själva som överpresterande och mkt duktiga men att det fanns omständigheter som försatt dem i den situationen de då befann sig i. De menade alla att det var synd om dem och de sa att det var klart att de skulle ha sjukpenning. Jag funderar ibland på vad Joseph hade sagt.....Själv tar jag till mig det jag sett och vet att jag alltid gör mitt bästa hur jävligt det än känns för jag vet att mitt liv är mitt ansvar. Trivs jag inte måste jag förändra.Jag tycker det är bra att du vill driver dig själv, trivs du inte ska du absolut ändra dig!Patrik, Gå din egen väg o hitta din egen lycka!Framförallt vet varför du gör det du gör.Kram från Ylva som veckopendlar 120 mil/v med två små barn för total finansiell självständigheter, tränar 6 dagar i veckan, löptränar för sub 45min milen samt hanterar folks(läs: dinosauriemän och martyrmammor mest) fördomar om ambitiösa mammor!!

2010-08-27 @ 13:43:54
Postat av: Linnea

citerar ovanstående; "vet varför du gör det du gör" så är det lugnt!

2010-09-20 @ 11:03:23
URL: http://eeera.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback