Född att förlora


Korea, 1983. Foto: Unknow.

En gång i tiden var jag en söt bebis med dubbelhaka. Nu är jag bara en ful gubbe med babyface. Dubbelhakan är kvar, även om den tog en time-out under tonåren.

---

Denna vecka har jag levt i exil i Bromölla. Tog en titt i mina adoptionsdokument. Där låg mitt koreanska pass, tillsammans med ett beslut om permanent upphållstillstånd i Sverige, från Invandrarverket. Det är sällan jag tänker på att jag egentligen är invandrare.

---

I går fick jag ett mejl. Det var från min kompis som omkom för två år sedan. För en sekund trodde jag att allt varit en lång mardröm och att vi kunde ligga hemma och dynga i oss falafel som så många gånger förut. Det var ett spam-mejl.

---

Hade jag blivit kvar i Korea hade jag säkert jobbat 15 timmar om dagen. Å andra sidan hade jag fått se ut som alla andra. Jag tror inte jag känner, eller har träffat på, en enda människa som inte frågat mig vilket land jag kommer från. Det börjar bli lite tjatigt.

---

Går det att bedriva akademisk verksamhet i att vara ensam och övergiven? I så fall hade jag varit professor emeritus vid detta laget. Eller åtminstone pedofil kand.

---

Under de senaste veckorna har det publicerats flera artiklar som belyser svenskarnas skryt på Facebook och Twitter. Till er som köpt en snygg höstjacka, lagat fiskgratäng till älsklingen, rensat allt ogräs från kolonilotten *puh*, precis bokat en resa till la viva Espana eller varit duktiga och dammsugit hela lägenheten:
Ni ska ändå dö.

---

Du kanske kallar mig bitter. Du har fel. Jag är mycket bittrare än så.

Jag är född att förlora. Jag är född att må skit.

Kommentarer
Postat av: Lady Jacky

Det är nog bäst att du rycker upp dig såhär i valtider, annars kanske SD använder dig i sin valpropaganda: "Otacksam, gnällande invandrare som borde skickas hem dit han kommer ifrån". Ditt välmående är helt enkelt en garant för ett fortsatt demokratiskt och öppet Sverige! Om du ni inte kan rycka upp dig för din egen skull är väl detta ett skäl nog?

2010-08-12 @ 11:45:47
Postat av: Miah

För ca 2 timmar sedan landade jag på Arlanda efter en lång resa från K-landet. Lättnaden över att vara hemma är enorm samtidigt som sorgen ligger som en dimma över mitt sinne. Det jag menar är att det är komplicerat med K

Postat av: Lennart

Jag har bara köpt tre slipsar och två par kalsonger i år, ingen jacka. Någon ogräsrensning har jag inte sysslat med, sånt är inget för mig. Jag har bara druckit öl, det tycker jag är ett skönt sommargöra. Har hela garderoben full med en massa ölbackar från Tyskland (kommer inte åt verktygslådan längst in någonstans i ett hörn, vad sjutton jag nu skulle i den att göra?) så jag hoppas bara att jag hinner dricka upp den goda drycken innan jag dör.

2010-08-14 @ 18:37:17
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men du är jävligt bra när du är olycklig.

2010-08-16 @ 20:04:20
Postat av: acjjt (Cecilia)

tänker inte säga något klyschig förutom att det går förhoppningsvis över. eller så gör det inte det.kollade också nyligen i mina dokument på AC i sthlm. man slutar aldrig att bry sig.

2010-08-25 @ 15:26:05
URL: http://acjjt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback