Puddingawards 2009Puddingredaktionen presenterar härmed vinnarna av Puddingawards 2009 – det enda objektiva priset till universums bästa bloggare. Läs och njut.

Årets blogg – Alla kategorier

Under föregående år har jag arbetat som lokaljournalist. Dagligen har folk ringt in till redaktionen för att beklaga sig över saker de är besvikna på – och gärna vill att vi "skriver en rad om det". Det kan vara allt från porr i cornflakspaketet eller en stulen påfågelsduva, till fyra kronor för mycket i parkeringsavgift. Dagens Lokaltidningsbesvikelse är en blogg med artiklar skrivna om besvikna människor. Men inte bara det. Det är också en anledning till att jag fortfarande älskar att vara journalist – och en kallsvettig dröm om att en gång bli publicerad där.

Årets matblogg

Jag har aldrig drömt om att ha en hemmafru. Lotta Lundgrens högsta önskan var att bli världens bästa copywriter – och hon var på god väg. Men en dag insåg hon att livet var så mycket mer än en svinhög lön och arbete 80 timmar i veckan. Så hon sa upp sig från jobbet och började leva som hemmafru. Mitt i allting startade hon en blogg med maten hon lagade. Det visade sig bli världens bästa matblogg. Knivskarpa bilder, ett underbart attraktivt språk och framför allt magisk mat. Jag har som sagt aldrig drömt om att ha en hemmafru, men väl om att bli en.

Årets förnyare


Jag har ingen aning om vem Saga Alm Mårtensson är, men jag vet att hon bor i Lund och pluggar sexologi. Nu tror ni, barn, att jag desperat var ute efter att läsa om en 24-årig, blond, lundensiskas sexdrömmar – och det kanske jag också var. Sanningen om detta kommer aldrig fram, men en sak är säker: det finns ingen människa på denna planet som skriver mer intressant, nyanserat och stilistiskt snyggt om sexologi. Hon blandar kärlek, sex och relationsanarki med post-moderna genusteorier som ingen annan. "Det intressanta är egentligen inte målet utan resan dit. Förförelsen bygger kanske på illusioner som dör i samma stund som målet uppnås", skriver Saga. Min bloggresa hos Saga har bara börjat – och det utan att bli sådär genant kåt som bara jag kan bli. Det är ett obehagligt högt betyg.

Puddingawards 2008
Puddingawards 2007

Kommentarer
Postat av: Magnus

Tycker Puddingbloggen skulle tagit grand slam...

Postat av: Blingbling

Vilka fina bloggar.

2010-01-04 @ 18:29:50
URL: http://blingbling.webblogg.se/
Postat av: Matilda Berggren

bra att du uppmärksammade saga! hon är guld.men.. buhu. jag kommer aldrig vinna puddingawards :'(

2010-01-04 @ 19:09:37
URL: http://matildaberggrens.blogg.se/
Postat av: Patrik

Magnus> Puddingredaktionen satsar på the big five nästa år.Bling> Ja, visst är det!Matilda> Du är också guld. En vacker dag vinner du Puddingawards, jag lovar!

2010-01-04 @ 19:42:38
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Hanna

Härligt med lite friskt bloggblod, det behöver jag, det är så tyst på vissa av mina favoriter.

2010-01-05 @ 16:06:01
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Patrik

Samma här, Hanna. Vi går mot en ny blogg-world-order.

2010-01-05 @ 17:12:53
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Lady Jacky

Tack för tipset om Saga! Varför har du inte uppmärksammat hennes blogg tidigare?

2010-01-06 @ 01:09:06
URL: http://himelblau.blogspot.com
Postat av: Patrik

Lady J> Den har bara funnits ett tag!

2010-01-06 @ 11:43:50
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Penny

Jag kom in på din blogg av en slump, efter några spontana googlingar. Jag måste säga att jag känner igen mig i mycket av det du skriver. I det du känner. Alla vill vi söka och finna mening och betydelse i våra liv. Men det är inte så enkelt som det låter. Ena stunden vill man vara precis som alla andra, inte ett dugg utanför. Men nästa sekund vill man känna sig unik, speciell och känna att man betyder någonting. För hur kan man känna betydelse och mening med sitt liv om ändå grannen samtidigt lever samma liv? Men man måste våga förändra och förändras. Vad får livet för mening om man stirrar ner i marken och går miste om ett liv som passarar!? Jag har varit så, men jag försöker ständigt förändras. Jag citerar Håkan Hellström: "Jag stod framför spegeln och ville förändra allt, och allt som jag såg i den". Jag hoppas att även din förändring blir positiv - om du vågar möta den. Som jag har gjort. Som Håkan har gjort. Live and let live!

/Penny

2010-01-07 @ 01:03:05
Postat av: Patrik

Penny> Tack för peppen. Men jag tänkte leva destruktivt ett tag till, tills jag är klar med "den stora romanen". Sen ska jag leva jet-set, det lovar jag.

2010-01-07 @ 15:11:52
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Moa

Vad hände med bloggandet?! Har du fått ett liv utan att berätta något för oss? Och vad gör du egentligen när du inte bloggar?

2010-01-08 @ 08:55:39
URL: http://nyfikengul.wordpress.com
Postat av: Patrik

Moa> Inget liv här ännu, men jag har mer jobb än vanligt just nu.

2010-01-08 @ 14:07:15
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Skinhead Barbiedoll

verkar vara intressanta bloggar, det blir till att kika in.

2010-01-09 @ 21:40:08
URL: http://skinheadbarbiedoll.blogspot.com
Postat av: jessica

Nä, fel bloggar vann.

Skandal.Konstigt att inte aftonblaskan har skrivit om det.

2010-01-09 @ 22:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback