Slusken vs. Stilnazisten


Puddingredaktionens köksmästare anklagas vara stilnazist. Grafik: Puddingmedia AB

Har jag förstått mänskligheten rätt anses ordning och reda vara det osexigaste som finns. Roland i Torsk på Tallin hade koll på allting, järnkoll i minsta detajl. Men inga brudar blev det. Slusken som super och "går på andrahandssorteringen direkt" får brudarna.

Ordnade människor är tråkiga. Det är mycket mer attraktivt med folk som skiter i vilket. Vem tycker inte den oansvarige lille pundaren Pete Doherty är mer intressant än en yrkesbatterist?

På mitt gamla köksjobb kallades jag för Stilnazisten. Jag hade koll på allting, visste var allting låg, hade saker och ting diskade och sillmackorna var identiska in på molekylnivå, hur snabbt de än tillagades. Trots att köket alltid fungerade när jag var där ansågs jag bara vara en tråkig jävel.

Hemmavid lämnar jag inget åt slumpen. Börjar tvålen sina köper jag en ny och lägger i reserven minst en vecka innan den tar slut. Likadant är det med tvättmedel, kaffe, ketchup och så vidare.

Släpp loss! brukar folk uppmana mig. Okej, men vad ska jag göra då? Kasta handdukarna i en hög istället för att vika ihop dem? Strunta i att torka upp om jag spiller mat på golvet? Glömma ta med mina fotbollsstrumpor med vilje?

När något ska ordnas slutar det alltid med att jag får styra upp tider, scheman och ringa alla – annars händer ingenting. Vill jag att något ska hända måste jag göra det själv. Och de andra skiter i det för att de vet att jag kommer fixa det. Skiter jag i det händer ingenting. Moment 22.

Och, precis som för
mjuka hårdingar, älskar kvinnor när sluskar för en gångs skull gör något strukturerat. Om de överraskar en gång och styr upp något är det duktigt, heroiskt och till och med gulligt. Men skulle Stilnazisten komma försent eller glömma sitt uppdrag för första gången någonsin måste han genast döden dö, eller i alla fall få leva som det svarta fåret till tidens slut.

Oansvariga, nonchalanta människor kommer alltid tjäna på det. Det gör mig direkt arg, ledsen och bitter.

Kommentarer
Postat av: Ester

Ja, men det är väl bara att du släpper loss...

2010-01-29 @ 21:21:43
Postat av: Moa

Jag skulle vilja vara lite mer som du faktiskt, om inte annat för andra människors skull. När jag kom hem satt en lapp från vår flatmates på köksluckan: "Please wash the dishes after using them. If you're not too busy :)"

Jag är en köksfascist istället. När jag lagar mat ska man skala och hacka det jag säger att man ska och sedan ska man ut ur mitt kök så jag kan jobba.

Postat av: jessi

kunde vart mina ord det där.dock har ju jag den där lilla förmågan att supa mej helt jävla redlös lite då och då (läs 2-3 gånger i veckan) bara för att jag ska kunna släppa allt som ens kan kallas kontroll.

hjälper... sådär. men det är gött för stunden.men det är rätt sköj hur dom där satans människorna alltid får det till att det är vi som är konstiga eller fel. så att dom ska slippa känna sej dåliga. det blir liksom ens eget problem om man kommer i tid, eller klagar på att folk använt ens mat utan att fråga (kan se direkt om något står på ett annat sätt i kylen än jag ställt det, och det är inte pga kontroll utan jag bara tänker på allt jag gör och gör saker medvetet). men så blir det liksom jag som blir utnämnd som kontrollfreak (som klagar på att min mat är uppäten) för att jag sett det genom att förpackningen stod på annat sätt än efter mej istället för att vikten läggs på den som stulit min mat. dom är fan bra snikna dom jävlarna.

Postat av: jessi

meh, försvann mitt fina inlägg nu. där jag fick utlopp för mina tröttsamma känslor till dom där satans människorna som inte kan respektera oss lite mer planerande människor?!?! ledsen

Postat av: Magnus

Håller helt med. Det finns en sluskromantik, att det är bra att vara så där skönt "osvensk" och ta det som det kommer. Bullshit säger jag. Det är vi som har kollen som får saker att hända. Jag tycker människor som glider med och inte tar för sig och inte har koll är det osexigaste som finns. Nackskott rekommenderas.

2010-01-30 @ 10:11:07
URL: http://papamac.blogg.se/
Postat av: Patrik

Ester> Men mår man bättre av att skita i allt?Moa> Låter snarare som en soppnazist.jessi> jag håller med till 100%. "det är aldrig den som kommer försent som är förbannad".magnus> åhhhh, vad arg jag blir när jag tänker på romantiseringen av det "osvenska" i alla skita i allt. dom jävlarna ska skjutas!

2010-01-30 @ 11:12:43
URL: http://pudding.blogg.se/
Postat av: Blingbling

Jag är en slusk nu när jag tänker efter. Imorse upptäckte jag att både tandkräm och balsam var slut. Kläder överallt och en låda pomfritt i sängen. Men jag kan hålla tider, det kan jag. Där är jag manisk. Jag tom kommer för tidigt.

Postat av: Sandra

Jag är precis likadan.Varför inte ha koll & ordning?

2010-01-30 @ 14:11:14
URL: http://lawdymissclawdy.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tänka sig, har du vart sådär ordningsam hela tiden! Det har jag missat.. Du är en Monica i Vänner helt enkelt! Jag tror man präglas helt och hållet av ens föräldrars beteende...

2010-01-30 @ 18:22:28
URL: http://solidarbloggen.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hemligheten är att det är perfektionisten, den som vet vad den vill och som organiserar sitt liv som går långt. Så bered dig på succé!

2010-01-30 @ 18:37:50
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Lennart

Jag köper inte en tvål varje gång utan flera + storpack av det mesta och mailar in tidrapporten på jobbet varje måndag förmiddag. Då är det antagligen därför jag är världens ensammaste människa och kommer att dö utan att någon minns mig. Ska nog ta och bli lite elak och bufflig. Kanske jag skulle börja knyta slipsen på snedden också?

2010-01-30 @ 19:35:30
URL: http://autobahnfahrer.blogg.se/
Postat av: Kang

Nej! Nej, nej, nej! Jag vill inte ta hand om en slusk. Jag vill ha människor med förmåga att ta eget ansvar runt omkring mig. Jag röstar för dig.

2010-01-30 @ 22:40:55
URL: http://helamig.wordpress.com
Postat av: Anonym

Bling> Tider är nästan viktigast. Det är det jag får mest krupp av.Sandra> Fråga dom!Hanna> Kanske inte mina päron, men min morfar i synnerhet. Han var exakt likadan och han fick aldrig ett tack för det.Lennart> Haha, knyta slipsen på snedden är en bra början. :)Kang> Tack, vad glad jag blir!

2010-01-31 @ 01:11:02
Postat av: Sofia

Arga människor har större chans att göra något oansvarigt:)

2010-02-05 @ 12:44:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback